Steeds een vers assortiment in de bakkerij van Patisserie Etienne

Patisserie Etienne - Historiek

De 5 winkels van Patisserie Etienne komen voort uit de bakkerij in Ophasselt die in 1943 door de familie Gaublomme werd opgezet. Zo'n 25 jaar later gaven zij de fakkel door aan zoon en schoondochter Etienne en Greta, die “Patisserie Etienne” begonnen.

Patisserie en taarten

Het assortiment werd al gauw sterk uitgebreid met chocoladeproducten, confiserie, marsepein en ijstaart. Ook werd getrokken suiker, artistiek gepresenteerd in bloemvormen, één van de paradepaardjes.

Door de jaren heen groeide het assortiment en ook het netwerk, waardoor Patisserie Etienne ging leveren aan andere bakkerijen, en een tijdlang zelfs aan de Muntschouwburg in Brussel! Uiteindelijk besloot ook zoon Koen om het bakkersvak op zich te nemen waarna ook schoondochter Griet en tweede zoon Tom erbij kwamen.

Die kleine bakkerij te Ophasselt is dus ondertussen een bloeiend familiebedrijf met winkels in

  • Ophasselt
  • Erembodegem
  • Geraardsbergen
  • Viane
  • Denderhoutem

Ook koude bakkerijen

Zoon Koen en schoondochter Griet waren de drijvende krachten om het eigen winkelnet uit te breiden naar nu reeds 5 eigen vestigingen en 2 koude bakkerijen (Ninove en Kerksen) die ze dagelijks voorzien van brood en gebak.

Het is en blijft dus een echt familiebedrijf, wat zich ook weerspiegelt in de kwaliteit en de vele artisanale creaties. De leiding is nu in handen van de 3de generatie van de familie, die de tradities nog altijd blijft voortzetten. Patisserie Etienne staat na 45 jaar nog steeds voor drie generaties van vooruitstrevendheid op vlak van machinerie en vakmanschap. Dat vertaalt zich in hun kwaliteitslevering van producten en diensten.

Breng een bezoekje aan een van de winkels. Tot binnenkort.